Olet täällä

Keilailu Jyväskylässä

KEILAILUN HISTORIA

Keilailu on yksi ihmiskunnan vanhimmista ajanvietteistä. Keilailuun liittyviä välineitä on löydetty vuodelta 5200 ekr. olevasta egyptiläisen lapsen haudasta. Ula Maikaa oli keilailun kaltainen peli, jossa pelivälineinä olivat soikeat pallot ja litteät pyöreät kivet. Keilailussa käytettävien keilojen alku juontaa 300-400 luvun Saksaan.

KEILAILUN AJANVARAUS JA AUKIOLOAJAT

Tervetuloa Keski-Suomen suurimpaan ja nykyaikaisimpaan keilahalliin Jyväskylän Vaajakoskelle! Laminaattiradat, moderni automaattinen pistelaskujärjestelmä sekä uudet keilailukoneet tekevät keilailusta miellyttävän tapahtuman. 12-ratainen halli mahdollistaa myös suurten keilailutapahtumien ja -kilpailuiden joustavat järjestelyt. Varaa keilavuoro puhelimitse 0401244300 tai suoraan verkosta https://www.slsystems.fi/hutunki/. Avoinna ma-su klo 10-21.00. TERVETULOA. 

KEILAILU LIIKUNTAMUOTONA

Keilailu on liikuntamuoto, joka sopii lähes kaikille. Keilailun harrastamisessa on useita tasoja, joista jokainen voi löytää oman tapansa harrastaa lajia. Keilailun aloittaminen on helppoa. Välineet löytyvät hallilta, eikä aloittelijan tarvitse vielä hallita mitään erityistaitoja. Alussa keilailu voi olla hauska ajanvietepeli. Enemmän lajia harrastaville keilailu antaa paljon. Keilailu kehittää mm. lihaskuntoa, koordinaatiokykyä ja tasapainoa. Kilpaurheiluna keilailu on hyvin vaativa laji, joka vaatii säännöllistä harjoittelua eikä keilaaja koskaan ole täydellinen.

KEILAILUN YKSITYISTUNNIT, VALMENNUS JA SÄÄNNÖT

Yksityistunnit/valmennus LiTM ja keilailun Pro-valmentaja Jukka Poutiainen. Hutungin Pro Shopista löydät keilailuun pallot ym. tarvikkeet. Lisätietoa kilpailutoiminnasta sekä säännöt löydät Suomen Keilailuliiton sivuilta http://www.keilailu.fi/content/fi/1/10092/Kilpailutoiminta.html. Kilpailutulokset ja muuta paikallista ajankohtaista tietoa keilailusta löydät sivuilta http://www.jyvaskylankeilailuliitto.net/jykeli/.

Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua mielellään alkuun, keilailua voi helposti harrastaa ilman aikaisempaa kokemusta. Kaikilla radoillamme on ns. "bumber" -järjestelmä joka estää pallon putoamisen "ränniin", tämä mahdollistaa niin aloittelijoiden, pienten lasten kuin erityisryhmienkin onnistuneen keilailutapahtuman.

Hutungissa voit kokea myös kosmisen keilailun mystisen maailman eli HOHTOKEILAILUN. Radat on varustettu nykyaikaisella "hohto" -ominaisuudella, jossa valo hohtaa radoista, palloista, keiloista ja kalusteista. Keilahallissa on myös kahviopaikkoja yleisölle, jossa voit nauttia virvokkeita viihtyisässä keilailumiljöössä.

HutuKen erikoinen 14.10-9.12-18

6 s.am (harjoittelu 10 min) viimeinen kilpailuerä 9.12 klo 13.00. Finaaliin 9.12 klo 16.00 alkukilpailun 13 parasta ja näiden ulkopuolelta paras nainen (mikäli myös paras veteraani, sijoitetaan parhaaksi veteraaniksi), paras juniori ja paras veteraani. 

Finaalin pelitapa: 8 s.am, tasoitukset 205-155/70%

Kilpailumaksu/ uusinta (rajaton): 35€.

PALKINNOT: 1.500€, 2.300€, 3.200€, 4.150€, 5.100€, 6.80€, 7.-16. 35€.

Kilpailun johtaja: Jukka Poutiainen. Kilpailun järjestää: Hutungin keilaajat. Jyväskylän keilailuliiton hyväksymä kilpailu.

Varaukset: Hutungin keilahalli p.0401244300. 

Tervetuloa.

 

PUKUHUONEIDEN SAUNAT

Pukuhuoneidemme yhteydessä on saunat. Saunat lämpiävät iltaisin klo 17-21.00 ja viikonloppuisin jo ihan aamusta. Saunomisesta keilavuoron yhteydessä emme veloita mitään. Alapuolella kuva naisten suihkutilasta sekä saunasta.

TEAMHUTUNKI-KORTILLA VOIT HARRASTAA KAIKKIA LAJELA RAJATTOMASTI. Katso lisää http://www.teamhutunki.fi/.

Keilailun kilpailuvuorot: TI  ja TO klo 18.30, LA-SU klo 11.00 ja klo 13.30 (joka erään radanhoito). Muina aikoina toiveiden mukaan aina kun on riittävästi pelaajia tulossa ja hallissa tilaa.

Keilailun varaukset

puh. 0401244300