Olet täällä

Hutungin historia ja tämä päivä

Hutungin massiivinen kiinteistö on SOK:n entinen lautavarasto joka on rakennettu v.1953 ja oli silloin tilavuudeltaan valtakunnan suurin käsin tiilistä muurattu betonirunkoinen rakennus (57500m3).

Rakennustyöt Palloilukeskukseksi muuttamiseksi aloitettiin kesällä 1992 Vaajakosken Rakennuspalvelun toimesta. Hutunki onkin hyvä esimerkki vanhan teollisuusyhdyskunnan rakennemuutoksen tyhjilleen jättämän teollisuusrakennuksen uusiokäytöstä. Perustettiin palloilukeskus Hutunki jossa pääomistajana oli Vaajakosken Rakennuspalvelu sekä muutamia muita omistajia. Palloilukeskus avattiin 8.3.1993 ja lajivalikoima piti sisällään tenniksen, sulkapallon sekä squashin. Aika alkuvaiheessa lajivalikoima kasvoi seinäkiipeilyllä ja myös alakerran kaksi tenniskenttää otettiin salibandyn/sählyn käyttöön.

Hutungin nimi sai alkunsa Vaajakosken Rakennuspalvelun Asko Holmströmmin Kiinan matkan innoittamana. Hutunki muistutti avoimena isona hallina Pekingin Hutong-kaupunginosaa jonka isolle aukiolle kokoonnuttiin retkille lähtöön. Nimi palvelee hyvin tänäpäivänäkin koska tännekin kokonnutaan isoin joukoin.

Palloilukeskus Hutunki Oy halusi ulkoistaa liiketoiminnan ja alkoi etsiä itsenäistä yrittäjää Palloilukeskuksen toiminnan pyörittämiseen. Tuija ja Jukka Poutiainen aloittivat yrittäjinä 1996 tammikuussa ja perustivat liiketoiminnan pyörittämiseen Hutunki Pelit Oy:n jonka myös 100% omistavat. Tuija (toimitusjohtaja) kaupallisen ja yrittäjän koulutuksen omaavana sai myös miehensä Jukan (liikuntajohtaja) joka toimi sillä hetkellä liikunnanopettajana innostumaan yrittäjyydestä. Samalla hetkellä Palloilukeskus Hutunki Oy siirtyi kiinteistöyhtiöksi. 

Iso askel yrittäjyydessä otettiin kun ostettiin v.1999 Hutunki Pelit Oy:lle kiinteistöyhtiö Palloilukeskus Hutungin osakepääomasta 88%:a ja v.2002 loput. Samana vuonna avattiin 12-ratainen keilahalli.

Tänä päivänä Hutunki on monipuolinen liikuntakeskus jonka lajivalikoimasta löytyy jo parikymmentä eri lajia. Ulkopihaltamme löytyy myös upea minigolfkeidas ja tenniskenttä. Liikunnallisten palvelujen lisäksi löytyy kokoustila ja viihtyisä saunakabinetti. Uudistamme saunakabinettia kesäkuussa-17 rakentamalle sinne terassin josta löytyy myös poreamme. Tänä päivänä pystymme tarjoamaan monipuolisia liikuntapaketteja jotka voivat tilojen sekä ohjelman lisäksi sisältää myös oman kokkimme lohtiman ruokailun.

Hutunki on yksi Suomen suurimmista yksityisessä omistuksessa olevista liikuntakeskuksista. Perheyrityksessämme työskentelee myös lapsemme Miikka, Oona ja Jasmiina. Miikka liikuntapaikkahoitajana huolehtii keilakoneista ja toimii asiakaspalvelussamme. Oona ravintola/suurtalouskokkina huolehtii tilausruokatilaisuuksistamme. Jasmiina yö-merkonomina auttaa tomistotöissä ja on myynnin vastaava. Jasmiina on kouluttautunut myös tansillisen liikunnan ohjaajaksi ja vetää ryhmäliikuntatuntejamme. Lisäksi meiltä löytyy asiakaspalvelusta Janika Etula, Irina Soittu ja kiireapulaiset Julia Mujunen sekä Jannastiina Pusa. Siistijänä yrityksessämme toimii Isaya ja Estella Hatya. Kiipeilyohjaajana toimii Minttu Sinkkonen ja Aki Savolainen.

Me kaikki toivotamme sinut tervetulleeksi Hutunkiin.